Vi köper närodlade grönsaker från lantbruk i Visby

Hejsan på er alla fina följare

Ni vet ju att jag brukar skriva om mitt jobb som lärare i Visby, men idag kommer det handla om något annat. I Visby finns ett lantbruk som vi besöker ibland när vi vill köpa närodlade grönsaker och ägg. Jag tycker det känns bra att köpa sådant som är närproducerat i så stor mån som möjligt. Eftersom vi äter i huvudsak växtbaserad kost, förutom ägg och fisk ibland så brukar vi köpa där i Visby när vi har möjlighet. Eftersom vi bor i Sverige så är det ju mer begränsat utbud under vintern men under sommaren och hösten finns det ju så mycket gott. Jag är inte avundsjuk på jobbet som krävs för att driva ett lantbruk men väldigt härligt att kunna äta sin egenodlade mat.

När vi var yngre så spenderade vi många somrar i Visby och det är faktiskt där vi träffades för flera år sen, tänk vad komiskt att vi några år senare bestämde oss för att flytta dit permanent. Vi funderade ett tag och vägde för och nackdelar men sedan tänkte vi att om vi nu inte trivs så får vi väl bara flytta tillbaka till fastlandet, men då har vi i alla fall provat och behöver inte undra hur det hade varit.

Så är det ofta med saker i livet tycker jag, om det är något man tror att man kommer ångra att man inte gjorde när man hade chansen så tycker jag man ska göra det. I alla fall när det handlar om att bo på olika platser eller jobba med olika saker. När både jag och min pojkvän blev erbjudna jobb i Visby om vi flyttade dit så kände vi att det var värt att testa. Nu har vi bott här i ett par år och trivs väldigt bra, sen om vi bor här tills vi bir gamla eller inte det få väl visa sig. Kram på er!